Fysiotherapie Bredero

Beweegprogramma diabetes

Beweegprogramma diabetes mellitus type II , SuikerziekteHebt u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden?

Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant?

 

Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?

 

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.


 

Na aanmelding voor dit beweegprogramma gaat u samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut, tijdens de intake, doelstellingen maken m.b.t. het bewegen in het dagelijks leven, werk en sport.

Aan de hand van het gesprek en de testen wordt gekeken of u kunt meedoen aan het beweegprogramma in Breda, of dat u wordt terugverwezen naar uw huisarts of specialist.
Het programma bestaat uit 12 weken trainen onder begeleiden van een fysiotherapeut of medische fitness trainer in een groep van maximaal 10 personen. Na deze 12 weken bestaat de mogelijkheid om onder leiding van de fysiotherapeut of medische fitness trainer verder te trainen op de praktijk.

Deelnemen?

Om deel te nemen is een verwijzing van de huisarts nodig.

 

Vergoeding

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandeling vergoed. Wij kunnen dan voor u nakijken of vraag het uw verzekeraar. 

Het beweegprogramma telt niet mee met het aantal behandelingen die u van uw aanvullende verzekering krijgt en het telt niet mee voor uw eigen risico. Dit komt doordat diverse verzekeringen een apart potje voor beweegprogramma’s hebben. 

 

 

Meldt u nu aan via 076 - 5219034