Fysiotherapie Bredero

Beweegprogramma diabetes

Beweegprogramma diabetes mellitus type IIHebt u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden?

Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant?

 

Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?

 

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.


Na aanmelding voor dit beweegprogramma gaat u samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut, tijdens de intake, doelstellingen maken m.b.t. het bewegen in het dagelijks leven, werk en sport. Aan de hand van het gesprek en de testen wordt gekeken of u kunt meedoen aan het beweegprogramma of dat u wordt terugverwezen naar uw huisarts of specialist.

Het programma bestaat uit 3 maanden onder begeleiding van de fysiotherapeut trainen, in groepen van 5-8 personen. Deze 3 maanden traint u twee keer per week in de praktijk. Na het beweegprogramma is het belangrijk dat u de actieve leefstijl zelfstandig weet voort te zetten. Na deze 3 maanden bestaat de mogelijkheid om onder leiding van een fysiotherapeut, op de praktijk in abonnementsvorm, verder te trainen.

 

 

 

Om deel te nemen is een verwijzing van de huisarts nodig. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandeling vergoed. Het beweegprogramma telt niet mee met het aantal behandelingen die u van uw aanvullende verzekering krijgt en het telt niet mee voor uw eigen risico. Dit komt doordat diverse verzekeringen een apart potje voor beweegprogramma’s heeft. 

Meldt u nu aan via 076 - 5219034