Fysiotherapie Bredero

Beweegprogramma Hart- & Vaatziekten

Beweegprogramma hart- & vaatziekten

Bewegen en hart- & vaat ziekten

Bewegen is gezond en helpt klachten als hart- & vaatziekten te voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, diabetes en andere veel voorkomende aandoeningen. Omdat dit voor mensen met hart- & vaatziekten van groot belang is hebben wij hier een programma voor ontwikkeld.  

 

Na aanmelding voor dit beweegprogramma gaat u samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut, tijdens de intake, doelstellingen maken m.b.t. het bewegen in het dagelijks leven, werk en sport.

Aan de hand van het gesprek en de testen wordt gekeken of u kunt meedoen aan het beweegprogramma in Breda, of dat u wordt terugverwezen naar uw huisarts of specialist.
Het programma bestaat uit 12 weken trainen onder begeleiden van een fysiotherapeut of medische fitness trainer in een groep van maximaal 10 personen. Na deze 12 weken bestaat de mogelijkheid om onder leiding van de fysiotherapeut of medische fitness trainer verder te trainen op de praktijk.

Vergoeding

Om deel te nemen aan het beweegprogramma is een verwijzing van de huisarts nodig. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u de behandeling vergoed. Wij kunnen dan voor u nakijken of vraag het uw verzekeraar. Het beweegprogramma telt niet mee met het aantal behandelingen die u van uw aanvullende verzekering krijgt en het telt niet mee voor uw eigen risico. Dit komt doordat diverse verzekeringen een apart potje voor beweegprogramma’s hebben. 

 

 

Meldt u nu aan via 076 - 5219034