Fysiotherapie Bredero

COVID-19 revalidatie traject

Wat houdt het covid-19 revalidatie traject in?

Wanneer u besmet bent geraakt met het Corona virus en u hier klachten aan hebt overgehouden, heeft u de mogelijkheid op een revalidatie traject.

 

Dit traject start bij een van onze Cesar therapeuten, om de ademhalingsklachten of eventuele slaapproblemen te behandelen. Hierbij wordt ook gekeken naar de alledaagse belastbaarheid en hoe deze weer op te bouwen.

 

Wanneer de basis in orde is, kan er begonnen worden met de opbouw van conditie en spierkracht. Vaak wordt ervoor gekozen om ook de fysiotherapeut op haptonomische basis in te schakelen.

 

 

Een multidisciplinaire behandeling is mogelijk door onze samenwerking met logopedist, ergotherapeut en diëtist.

 

 

 

Hoe zit het met de Vergoeding?

 

Het Covid-19 revalidatie traject wordt (ook in 2023) vergoed vanuit de basis verzekering. Per individu heeft u recht op 50 fysiotherapie behandelingen. Let op! Hierbij wordt als eerst de eigen risico aangesproken, dit komt jaarlijks terug.

 

Om de behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen, is het verplicht om door de huisarts/longarts verwezen te worden.

Voor wie is het traject bedoeld?

Het Covid-19 revalidatie traject is uitsluitend bedoel voor personen die besmet zijn geraakt met het corona virus en hier langdurige klachten aan hebben overgehouden.

 

 

Waarom meedoen?

Het wordt vanuit het NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/langdurige-klachten-na-covid-19) aangeraden om de langdurige klachten te behandelen. Om zo een duidelijk inzicht te krijgen in de klachten, hoe deze te verhelpen en het toenemen van de klachten te voorkomen.

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door te bellen naar 076 521 9034 of te mailen naar fysiotherapie@brederobreda.nl