Fysiotherapie Bredero

Manueel Therapie

Manueel Therapie

Manueel therapeut Breda

De manueel therapeut van Bredero Breda heeft zich gespecialiseerd in de wervelkolom en gewrichten in de ledematen. Hij stelt u bij de eerste behandeling vragen over de oorzaak, het verloop en wanneer de klachten toe- of afnemen. Vervolgens onderzoekt hij uw houding en bewegingen door middel van specifieke testen. Op basis hiervan volgt een diagnose. U bespreekt samen met de manueel therapeut van Bredero Breda uw behandeling. Deze heeft tot doel de functie van gewrichten, uw houding en beweging in huishouding, werk en recreatie te verbeteren. Manuele therapie bij Bredero Breda probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren. Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut van Bredero Breda gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ’kraken’). De gewrichten worden dan iets sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid gehoord worden. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Wanneer heeft u de manueel therapeut van Bredero Breda nodig?

Manuele therapie bij Bredero Breda is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van één of meer gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar bij Bredero Breda. De functie van gewrichten en houding verbetert hierdoor. Enkele voorbeelden:

  • Hoofd- en nekpijn met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling in de armen;
  • Rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die optreden bij het bewegen van de nek.

 

Maak een afspraak en ontdek wat de manuele therapie van Bredero Breda voor u kan doen

Maak een afspraak en ontdek wat manueel therapie voor u kan betekenen. U kunt ons bereiken op 076-5219034. Wij zijn bereikbaar tussen 08.00u en 18.00 uur en op maandag en donderdag tot 21.00 uur.