Fysiotherapie Bredero

Agneta Braat, Kinderfysioherapeut

Agneta Braat, Kinderfysioherapeut

Master Kinderfysiotherapeut

 

Agneta Braat is in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de opleiding in Breda. Nadat zij een periode in Ierland in een kinderziekenhuis heeft gewerkt wist zij het zeker. Ze wilde de specialisatie kinderfysiotherapie volgen. Vanaf het begin van haar opleiding Kinderfysiotherapie werkt ze nagenoeg full time met kinderen in verschillende praktijken. Zij heeft gewerkt in Rotterdam en verschillende plaatsen in Brabant. Sinds 2007 is ze verbonden aan Fysiotherapie Bredero.

In december 2008 is ze voor kinderfysiotherapie afgestudeerd Naast deze opleiding rondde zij in juni 2009 ook de Master kinderfysiotherapieopleiding af.

Het afstudeerproject waarmee zij haar Mastertitel heeft behaald bestond uit een onderzoek en de ontwikkeling van een bewegingsprogramma voor kinderen die bewegen en sporten moeilijk vinden. Fit & Joy komt hieruit voort. (zie info elders op de website)

Zij behandelt patiënten van alle leeftijdscategorieën en ervaart dit als een extra dimensie in haar werk. Kinderen en de zorg hiervoor als therapeut staan echter op nummer 1 voor haar.

Daarnaast werkt ze ook nog met groepen kinderen die speciaal onderwijs volgen. Hierin heeft ze zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd.

 

Extra cursussen die zij volgde zijn:

- Sensorische informatieverwerking (SI)

- Plagiocephaliemetingen cq. schedelmetingen bij baby’s. Deze meting wordt o.a. toegepast bij voorkeurshoudingen.

- Orthopedische aandoeningen bij kinderen

- Cursussen ter verbetering en vernieuwingen in de kinderfysiotherapie. (Movement ABC-2, BSID III etc)

 

BIG nummer: 19063994204 

Terug naar overzicht