Fysiotherapie Bredero

Jermaine van Amson, Medisch fitness instructeur

Jermaine van Amson, Medisch fitness instructeur

Medisch Fitness instructeur

Even voorstellen: mijn naam is Jermaine, ik ben vanaf april 2017 te vinden als Medisch fitness instructeur bij Fysiotherapie Bredero.

Sporten is voor mij onderdeel van mijn leven, dit doe ik al vanaf mijn 5e. Ik ben begonnen met sporten om mijn algemene fitheid te verbeteren, omdat ik als ASTMA patiënt vroeger vaker mijn bed, dan de buitenlucht zag! Al snel kwam ik erachter dat sporten, naast dat het goed voor je gezondheid is, ook gewoon super leuk is! En ik was in bepaalde sporten ook best goed!

Hoewel sporten veel voordelen heeft, kent het ook zijn nadelen. Daar ben ik later zelf achter gekomen door het krijgen van blessures aan mijn schouder, knie en onderrug door verkeerd te trainen. Op mijn 19e heb ik hierdoor ruim een jaar bij een fysiotherapeut gelopen die mij met name heeft geholpen om mijn houding te verbeteren en hierdoor zijn mijn klachten verminderd. Hierdoor werd mijn interesse in verantwoord trainen getriggerd en ben ik zelfstandig gaan fitnessen.

Na enkele jaren zelfstandig fitnessen, ben ik mij gaan verdiepen in trainingsmethodieken en heb ik diverse fitnessopleidingen gevolgd. Hierna heb ik enkele jaren in de fitness wereld gewerkt. Daar kwam ik erachter dat trainen voor fysieke prestaties (lees groot, breed en sterk worden) niet mijn ding is. Het trainen voor vitaliteit, gezondheid en met name preventief trainen past meer bij mij.

Om deze reden vind ik het dan ook heel fijn dat mijn visie past bij Fysiotherapie Bredero en ik mijzelf hier ook door kan ontwikkelen.

Ik ben te vinden in de oefenzaal tijdens de Medisch Fitness momenten, maar ook als Personal Trainer.

Opleidingen:
– Fitnesstrainer A (basisopleiding Fitnessinstructie) 2013

– Fitnesstrainer B (vervolgopleiding Fitnessinstructie + Personal Training( 2016)


Cursussen:

– Boxtraining bij Soda Body Fit, 2009

– Functional Trainer, 2014
– FunXtion Kettlebel Trainer, 2015

– FunXtion Move IT Trainer, 2015

– Beweegdeskundige (pre)diabetes/Obesitas, 2016

– Paramedisch Fitnesstrainer (modules knie, module nek/schouder, module rug), 2018

Terug naar overzicht