Fysiotherapie Bredero

CORONA update 24-3-2020

Informatiebrief Coronavirus

Graag informeren we u over de manier waarop Fysiotherapie Bredero omgaat met de gevolgen van het Coronavirus.

 

We volgen de richtlijnen van het RIVM

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregelen zijn genomen zodat de vitale infrastructuur zoals de zorg, brandweer en politie door moet kunnen blijven gaan. Om deze reden voelt het ook als onze verantwoordelijkheid om deze zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben.

 

Wij nemen extra maatregelen om u van dienst te kunnen zijn:

Op advies van het RIVM starten wij vanaf maandag 23 maart 2020 iedere werkdag met een 'veilig' spreekuur tussen 15:00 - 17:00 uur.  Let op, alleen mensen urgente klachten en met verwijzing van een specialist of huisarts kunnen deelnemen aan dit spreekuur. Het RIVM heeft aangegeven om urgente behandelingen waarvoor geen online mogelijkheid is, toch door te laten gaan.

 

Hoe gaan we te werk?

 

Wij beschermen u en onszelf

De behandelend therapeut zal volledig beschermde kleding dragen, dit betekent: mondkapje, bril, (lab)jas/schort, schoenbescherming en handschoenen. Ook kunt u indien gewenst gebruik maken van de beschikbare beschermingsmiddelen zoals een mondkapje.

 

Uw temperatuur wordt bij de ingang van de praktijk gemeten en er zal een screening plaatsvinden

Bij de ingang zal uw temperatuur gemeten worden door middel van een infrarood thermometer. Lichamelijk contact wordt hierbij vermeden zoals geadviseerd door het RIVM. Ook wordt er een korte screening gedaan om eventuele verdenking van besmetting van het virus uit te sluiten. 

 

Goed ontsmette ruimte

Vervolgens kunt u plaatsnemen op de stoel tegenover het loket. Wij zorgen voor een goede ontsmetting van de ruimte zowel voor als na de behandeling. Ook worden deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur extra gereinigd. 

 

Kom alleen, tenzij…

Om risico's te vermijden is het genoodzaakt dat u alleen komt. Heeft u begeleiding nodig om hier te komen? Dan mag dat natuurlijk wel, maar gelieve bij de praktijkingang te wachten.

 

Kom niet als u…

Vertoont u de onderstaande (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan tijdig (binnen 24 uur voor de afspraak) uw afspraak af. Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen. U kunt in dit geval uw afspraak zonder consequenties verzetten.

 

o   Koorts (>38 graden) in combinatie met de volgende symptomen:

o   (Neus)verkoudheid

o   Niezen, hoesten en kuchen

o   Kortademigheid

o   Loopneus

o   Keelpijn

o   Hoofdpijn

o   Branderige ogen

o   Moeheid

o   Je ziek voelen

o   Diarree

 

o   U behoort tot een kwetsbare groep zoals gedefinieerd door het RIVM.

 

o.  U bent in aanraking geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld. 

Waarom zijn wij wel open?
Dit is voornamelijk ter ondersteuning van ons zorgsysteem. Momenteel is de druk op huisartsen en ziekenhuizen enorm. Deze proberen wij te verlichten door een direct advies en aanspreekpunt te blijven voor patiënten. Dus heb je last van hoofd/nekpijn? Blijft je enkel maar zeuren? Of ben je gevallen en heb je ergens last van? Neem dan contact op met ons i.p.v. de huisarts. Mocht het noodzakelijk zijn toch een huisarts te zien sturen wij je vanzelfsprekend door.

Heb je nog een behandeling gepland staan? Dan neemt jouw behandelend therapeut contact met je op. Indien mogelijk en gewenst zal de behandeling op een andere manier vormgegeven worden. Wij als praktijk zijn voor vragen en advies vanzelfsprekend bereikbaar op 076 – 5219034 of per mail fysiotherapie@brederobreda.nl

 

Sport gerelateerde maatregelen:

  • Alle trainingen gaan tot en met 1 mei 2020 niet door. Als alternatief bieden wij u online trainingen aan. Wij zullen met u contact opnemen over de mogelijkheden. Heeft u zelf al dringende vragen dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen op: 076-5219034.  

Specifiek voor de Yogalessen:

  • De yoga-fit les op woensdag en vrijdag vindt zijn doorgang op andere wijze. De les zal via zoom, live gegeven worden. De deelnemers krijgen hier tijdig meer informatie over.

 

Wij houden u graag op de hoogte

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of de opdracht van het RIVM gevolgd.

 

Voor al uw vragen staan wij u graag te woord. Wij hopen dat u virus-vrij het voorjaar doorkomt en staan graag voor u klaar. Wij zullen u steeds up-to-date houden van eventuele ontwikkelingen die de behandelingen of het sporten betreffen.

 

Hartelijke groet, team Fysiotherapie Bredero.

Terug naar overzicht